Mam następującą propozycję : potrzebne zwykłe schabowe , farsz pieczarkowy , żółty serek w plastrach i keczup. na usmażone schabowe nakładam farsz pieczarkowy , przykrywam plasterkiem żółtego serka i, układam na blaszce do pieczenia i do pieca . Dobrze podgrzane polewam keczupem. Podaję na półmisku na liściach sałaty. Farsz pieczarkowy przygotowuję jak do zapiekanek : drobno pokrojone lub starte pieczarki , cebula pokrojona w piórka duszę na tłuszczu ok. 20 min. lekko zagęszczam mąką , sól , pieprz do smaku . Banał ale praktyczny i treściwy . Wybacz , dopiero teraz zorientowałam się że to ma być piknik w plenerze , i moja propozycja jest nieadekwatna do imprezy. Ale może się przyda na inne biesiady. Pozdrawiam
Macie może pomysł na jakąś fajną szamę na piknik?
Planuje właśnie plenerowe menu na łikend majowy, oczywiście jeśli pogoda dopisze...
Proszę uprzejmie przemiłe forumowiczki i forumowiczów o pomysły i porady hehe Zależałoby mi na przepisach prostych, potrawach dających się łatwo przenosić itp
Na piknik!
Obserwuj wątekOdp: Na piknik!
evita0007
do tego
i zabawa jak ta lala
Odp: Na piknik!
kołczu
Odp: Na piknik!
bajka1956
Na piknik!
kołczu
Planuje właśnie plenerowe menu na łikend majowy, oczywiście jeśli pogoda dopisze...
Proszę uprzejmie przemiłe forumowiczki i forumowiczów o pomysły i porady hehe Zależałoby mi na przepisach prostych, potrawach dających się łatwo przenosić itp