Ja chyba za bardzo kocham jeść i gotować ale faktycznie można się zmęczyć. Od kilku lat mam obcykaną metodę i przed świętami rozpisuję sobie co robić danego dnia i to się sprawdza
Ja mam czasem dość tych przygotowan, ale usmiechy na twarzach rodiznki wynagradzaja... mimo to chciałabym kiedys wyjechac na swieta zeby ktos robil za mnie
Sathi ja też zaczęłam robić pierniki na choinkę, wcześniej nie było czegoś takiego w moim rodzinnym domu teraz sama mam rodzinę i u siebie robię, dziś mam zamiar podekorować pierniczki które zostały z zeszłego roku a jutro ubrać choinkę
ja też robię paszteciki z kapustą, no i barszcz czerwony z uszkami.
Na jutro zaplanowałam pieczenie mięs i rolad mięsnych, potem ciasta wieczorem i paszteciki na dwie rodzinki więc sporo tego będzie hehe mam nadzieję że się ze wszystkim wyrobię, zwłaszcza że jeszcze muszę skończyć porządki tylko dzidzia w brzuchu za bardzo kpie i nie mogę się przybrać, a druga ciągle lata za mną i co ja posprzątam to ona rozwala ehehe a wy jakie macie plany ?
Uuu... ja się wiele nie narobię na święta, hm, tu prym wiedzie moja mama, bo świętujemy wigilię u rodziców. A jednak, że świerzbiły mnie łapki to pierwszy raz wprowadziłam pierniczki... Dziś zawisły te co miały być na choince, a te co na talerzyk... Cóż, większość powędrowała do znajomych, rodziny i tak ledwo zostało ich kilka. No i po raz pierwszy zagościł u nas także domek z piernika. Tak to u nas piernikowej tradycji nie było. A! I mamie obiecałam przygotować kutie, bo też się tego u mnie nie jada, a chcemy taką drobną nowość zaserwować domownikom na stół.
Witam , ostatnio dużo osób nie wie jakie potrawy zrobić na wigilie. Osobiscie polecam róznego typu sałatki z warzywami lub z dodatkami ryby za która nie kazdy przepada , jednak gdy ja smacznie przybierzemy smakuje przepysznie!. Tutaj są naprawde smaczne http://www.salatki.co
Gratuluje jezeli poznalas mnie przez 20 minut wyrezyserowanego programu A uwierz mi gotowania uczylam sie od prawdziwej mistrzyni mojej mamy, odczas programu od tego zacznijmy ze nie mialam swojej kuchni bo byla w remoncie i gotowalam w pokoju goscinnym...
Ogladajac Perfekcyjna Pania Domu, widzac ten balagan w kuchni i ciebie, jak do tego podchodzisz...powiedzialabym , jestes za leniwa i nie masz pojecia o gotowaniu, a chcesz takie menu przygotowac...wybacz , ale ktos tu sciemnia. Ale zycze powodzenia, chociaz nie wieze zeby ci sie udalo, za duzo widzialam.
Nadchodzą święta :)
Obserwuj wątekOdp: Nadchodzą święta :)
Pati83
Odp: Nadchodzą święta :)
rozmarzona.marzena
Pati83
Odp: Odp: Nadchodzą święta :)
Ufolka
ja też robię paszteciki z kapustą, no i barszcz czerwony z uszkami.
Na jutro zaplanowałam pieczenie mięs i rolad mięsnych, potem ciasta wieczorem i paszteciki na dwie rodzinki więc sporo tego będzie hehe mam nadzieję że się ze wszystkim wyrobię, zwłaszcza że jeszcze muszę skończyć porządki tylko dzidzia w brzuchu za bardzo kpie i nie mogę się przybrać, a druga ciągle lata za mną i co ja posprzątam to ona rozwala ehehe a wy jakie macie plany ?
Sathi
synchro33
Marysia Gandzia
https://gotujmy.pl/salatka-hawajska-moja-ulubiona,przepisy,174625.html moj przepis dodany juz Smacznego
Odp: Odp: Odp: Nadchodzą święta :)
Marysia Gandzia
Doro
Marysia Gandzia
Ja kluski z makiem robie oszukane, prawdziwe robi moja mama