Indyk w całości

Obserwuj wątek

Odp: Odp: Indyk w całości

luna
  • luna

  • Posty: 1356
  • Przepisy: 359
  • Artykuły: 0
elzbieta8960 napisał(a):

Luna ...jablka daje slodkawe i twarde ,kroje je na cwiartki i nie obieram ze skorki.Selera daje 2-3 galazki kroje na kawalki.Nie boj sie piec indyka ,pomysl sobie ze to taki duuuzy kurczak .Moj jeszcze 2 gogziny bedzie w piekarniku co pol godz polewam go sokiem pomaranczowym i sokiem z pieczeni.....a jaki zapach

Elu dalam, tak jak napisalas: seler, jablko, dodalam jeszcze czosnek i wszystko wymieszalam z maslem. Polewalam indyka bulionem wymieszanym z sokiem pomaranczowym. Byl pyszny, sos wyszedl wspanialy, wszyscy oblizywali sobie palce, doslownie Elu, slicznie dziekuje
obrazek

Odpowiedz na/ edytuj Indyk w całości