Na święta nie kupuję wędlin tylko robię sama.
Galantyna z kurczaka (kurczak wytrybowany czeka w lodówce), szynka duszona w ziołach i piekę duży kawał schabu. Kawałek z tego będzie w galarecie. Wędliny wystarczy, I tak największe wzięcie ma forszmak, sałatki, śledzie i ryby.
Galantyny nie robiłam osobiście, ale moja znajoma kucharka robi przepyszną-muszę wziąść od niej przepis, albo może Ty podaj swój, chętnie skorzystam.Tylko nie mam długiego naczynia do gotowania, a o ile pamiętam to zawinięta w gazę galantyna się gotowała,i potrzebne było takie.
Odpowiedz na/ edytuj Kiedy zaczynacie przygotowania?
Kiedy zaczynacie przygotowania?
Obserwuj wątekOdp: Odp: Odp: Kiedy zaczynacie przygotowania?
msewka
Galantyny nie robiłam osobiście, ale moja znajoma kucharka robi przepyszną-muszę wziąść od niej przepis, albo może Ty podaj swój, chętnie skorzystam.Tylko nie mam długiego naczynia do gotowania, a o ile pamiętam to zawinięta w gazę galantyna się gotowała,i potrzebne było takie.