Ewcia, może skusisz się na strucelkę z wiśniami?
Dziewczynki i chłopcy, Was też zapraszam
Pewnie,że się poczęstuję, z wiśniami jeszcze nie próbowałam.A smak na pewno rewelacyjny.
Przyznam się Wam,że w niedzielę zrobiłam ciasto na piernik, w większości w oparciu o przepis ś.p. Macieja Kuronia.Piernik powinien dojrzewać min. miesiąc a ponoć może nawet kilkanaście lat.Teraz leżakuje w piwnicy okryty ściereczką lnianą a piec go będę na tydzień przed świętami,żeby zdążył skruszeć.Zobaczymy, czy mi się uda.Zawsze miałam ochotę go zrobić, ale za późno się zbierałam a teraz wyczyściłam słoiki z miodów, które miałam porozstawiane po szafkach i czekam.
Odpowiedz na/ edytuj Witam, witam kto sie ze mna przywita, mam cos slodkiego ;P
Witam, witam kto sie ze mna przywita, mam cos slodkiego ;P
Obserwuj wątekOdp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Witam, witam kto sie ze mna przywit
msewka
Pewnie,że się poczęstuję, z wiśniami jeszcze nie próbowałam.A smak na pewno rewelacyjny.
Przyznam się Wam,że w niedzielę zrobiłam ciasto na piernik, w większości w oparciu o przepis ś.p. Macieja Kuronia.Piernik powinien dojrzewać min. miesiąc a ponoć może nawet kilkanaście lat.Teraz leżakuje w piwnicy okryty ściereczką lnianą a piec go będę na tydzień przed świętami,żeby zdążył skruszeć.Zobaczymy, czy mi się uda.Zawsze miałam ochotę go zrobić, ale za późno się zbierałam a teraz wyczyściłam słoiki z miodów, które miałam porozstawiane po szafkach i czekam.