Parzenie kawy

Obserwuj wątek

Odp: Odp: Odp: Parzenie kawy

Glumanda
  • Glumanda

  • Posty: 587
  • Przepisy: 111
  • Artykuły: 3
malgorzata napisał(a):

Glumanda napisał(a):

Kawa popsula sie ostatnio... kupuje drogie gatunki kawy a niejednokrotnie nie maja nawet te kawy takiego aromatu, jaki mialy kiedys. Swiezo zmielona i zaparzona kawa... nie pachnie na nic.. tzn.. zapach jest jakby byla juz 10 razy zaparzona
Wode do zaparzania kawy mam z dzbanka z filtrem Brita. Kiedys gdy kupowalismy kawe w miescie w jakims sklepiku Tchibo.. i kazalismy ja zaraz cala zmielic...
ta zapach jej byl taki silny.. ze az mdlilo..a teraz.. trzeba ja nosem wciagnac... i nic..
Moze to przez to, ze tendencje wszedzie sa na wiecej.. taniej... za darmo... pracownikom minimalnie..a kierownictwu kokosy... ziemia sie wyjalawia..a nawozy uzupelniajace to wyjalowienie..nie sa w stanie aby temu podolac.. czego sie od nich oczekuje.
Oglnie to parzymy ja przewaznie w expresie do kawy, uzywajac wody filtrowanej.. a kawa jest zawsze swiezo zmielona.
Do tego troczke mleka kondensowanego.. moj maz z cukrem..a ja bez

Glumanda, sprubuj kawy z Bio-sklepow!

No wlasnie ostatnio tylko taka pijam.. ale tez nie ma zadnej rewelacji.
Jedyna, ktora byla godna polecenia.. to co prawda nie Bio.. ale od Jacobs "Synnfonie" sa trzy rodzaje. Kupuje je w calych ziarnach i sama miele. Jest dosc droga. ok 6€ 500g.
obrazek obrazek obrazek

Odpowiedz na/ edytuj Parzenie kawy