Pojemniki próżniowe

Obserwuj wątek

Odp: Pojemniki próżniowe

mniam
  • mniam

• Przepisy: 17
  • Artykuły: 0
A ja mam bardzo fajny pojemnik z Holandii na ser i wędlinę w plasterkach (niestety nie 6 lat a dopiero 3-wyglada jak nowy). Wprawdzie nie jest próżniowy ale jedzonko się świetnie trzyma a na dodatek mamy porządek w lodówce no i super wyglada. Są też inne z tej serii
Popatrzcie sobie na stronce http://www.sklepholenderski.pl/p/3/2/pojemnik_na_żywność_modula_3_części_rosti-modula-pojemniki.html
obrazek

pusieczek2@wp.pl
ja używam takie pojemniki i nie ma problemu z ich otwieraniem,a mam je już 6 lat.

obrazek

zmieniono 1 raz (ostatnio 04 sty 2010 06:27 przez Tit)

SuperLilka
A czy używanie takich pojemników nie jest uciążliwe, tzn. to otwieranie i zamykanie? Jak to jest rozwiązane? Czy możecie mi polecić jakieś sprawdzone firmy produkujące takie pojemniki?

nikuniema
  • nikuniema

• Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
Tak, ja używam i mi się to bardzo przydaję, zwłaszcza jak przynoszę jedzenie do pracy. I faktycznie sałatki, wędlina, ogólnie żywność szczelnie zamknięta w takim pojemniku zachowuje przez dłuższy czas świeżość. Tzn. dłużej niż w takim zwykłym pojemniku.

Pojemniki próżniowe

SuperLilka
Czy używacie pojemników próżniowych? Chodzi mi o takie ze specjalną pompką do odsysania powietrza. Nigdy czegoś takiego nie miałam, a zastanawiam się, czy jedzenie w takim czymś jest świeże jeszcze dłużej niż w zwykłych pojemnikach do żywności (takich w których powietrze "odsysa" się przyciskając wieczko).

Odpowiedz na/ edytuj Pojemniki próżniowe