Ja z doświadczenia radze wyposażyć się w piekarnik,który do pieczenia ciast będzie niezastąpiony i też dzięki niemu uda się to zrobić najszybciej. Nie są to wielkie koszty.
Ostatnio bodajże w tesco były za 150zł takie piekarniki na pierwszy rzut oka podobne do mikrofali.
Prodiż mam od babci i używam nadal czasem, tylko nie wiem czy da się jeszcze to to kupić gdzieś?
A "ustrojstwo" któremu jesteś przeciwna to cała mikrofalówka czy tylko owo ciasto?
Bo w takiej tzw. "porządnej" mikrofali podobno da się nawet jakieś normalniejsze ciasta też piec...
Istnieje jeszcze coś takiego jak prodiż. Z doświadczenia wiem, ze można w nim upiec różne ciasta. Ja piekłam drożdżowe, ucierane, keksy, kruche i nawet ciasto parzone do karpatki. A przy okazji może służyć również do mięs, czy zapiekanek
Da się da. Jest np sernik gotowany, 3 bit, szybka szarlotka z musem jabłkowym na biszkoptach, serniki na zimno...Oj można kombinować...Sama kilka miesięcy mieszkałam bez piekarnika, korzystałam tylko z kuchenki na 2 palniki i dało się zrobić pyszne ciacha. Pozdrawiam.
Sa Mikrofalowki (szukaj w guglach), ktore maja funkcje tzw grzanie goracym powietrzem (funkcjonuja jak piekarnik) a takze dodatkowo funkcje Grilla do innych celow. Mysle ze to bedzie rozwiazaniem problemu. Sa przepisy parzenia ciast na parze ale brakuje tam smaku pieczonego ciasta.
taki przenośny piekarnik jest świetny sama z takiego korzystałam kiedy mieszkaliśmy w wynajmowanym mieszkaniu w którym też nie miałam piekarnika.
Jedyny jego minus to to że nie da się w nim ustawić temperatury pieczenia, bynajmniej ten co miałam nie miał ( pożyczyłam od mamy, taki wiekowy)
Też mam taki piekarnik Uwielbiam go Za rok skończy 18 lat A działa bez zarzutu Jedyna wada to odbita grzałka górna na sernikach i biszkoptach, które zwykle jak są pieczone dla kogoś wyrastają tak, że się przyklejają do tej nieszczęsnej grzałki Poza tym jest super
Jak nie ma piekarnika w domu to z pewnością jest w piekarni
Nie ma nic złego w tym, żeby sobie kupić coś słodkiego czasami, zwłaszcza w takim sklepie gdzie sami pieką (da się to wyczuć własnym nosem) a nie tam gdzie dostawy przychodzą kto wie skąd - może z Chin
Na zdjęciu sernik w 4 smakach ze sklepu gdzie sami pieką
Pomocy!
Obserwuj wątekOdp: Pomocy!
Selprim_pl
Odp: Odp: Pomocy!
IGGI
Prodiż mam od babci i używam nadal czasem, tylko nie wiem czy da się jeszcze to to kupić gdzieś?
A "ustrojstwo" któremu jesteś przeciwna to cała mikrofalówka czy tylko owo ciasto?
Bo w takiej tzw. "porządnej" mikrofali podobno da się nawet jakieś normalniejsze ciasta też piec...
Odp: Pomocy!
edytaha
ewrylka
LegoJedi
paprotka25
Jedyny jego minus to to że nie da się w nim ustawić temperatury pieczenia, bynajmniej ten co miałam nie miał ( pożyczyłam od mamy, taki wiekowy)
Odp: Odp: Pomocy!
misia5
justynak223
BSz
Polpal
Nie ma nic złego w tym, żeby sobie kupić coś słodkiego czasami, zwłaszcza w takim sklepie gdzie sami pieką (da się to wyczuć własnym nosem) a nie tam gdzie dostawy przychodzą kto wie skąd - może z Chin
Na zdjęciu sernik w 4 smakach ze sklepu gdzie sami pieką