Co do patelni to muszę się przyznać ,że mam 4 różne, ale wszystkie "szajs"
I już ze dwa lata kupuję i kupić nie mogę, bo jest ich tyle , że nie wiem którą mam wybrać i odchodzę z niczym. Może ktoś mi poradzi ?
Nie rozchodzi sie o wielkośc ale o sam fakt że teflon który jest uzyty w tych garach jest wytrzymały na zarysowania-można mieszac łyzką metalową i nic sie nie stanie.Jeżeli ma się w domu garnki z teflonem i uzywamy je tylko my to staramy sie uzywac odpowiednich "narzędzi" do nich ale już gorzej jak są osoby trzecie którym tłumaczy sie że tak nie wolno a one i tak po swojemu
Nie pisz "trzecie" pisz śmiało: teściowa, teść , miałem ten problem parę lat temu i wymianę patelni co pół roku, a nawet częściej. Rzekomo wszystko robione łopatką drewnianą ... zawsze sucha w szufładzie i bez śladów używania.
jeszcze dodać muszę, że dość grube dno nagrzewa się bardzo szybko..trzymając rękę na dnie garnka stawialiśmy na palniku i ręka wytrzymywała licząc do sześciu.
Fajne są ,ale tak jak Kazik mówił cena jest niewspółmierna do korzyści .Oczywiście kogo stać ,to czemu nie?
Ja się zadowolę swoimi i poczekam jak tamte stanieją!
Nie rozchodzi sie o wielkośc ale o sam fakt że teflon który jest uzyty w tych garach jest wytrzymały na zarysowania-można mieszac łyzką metalową i nic sie nie stanie.Jeżeli ma się w domu garnki z teflonem i uzywamy je tylko my to staramy sie uzywac odpowiednich "narzędzi" do nich ale już gorzej jak są osoby trzecie którym tłumaczy sie że tak nie wolno a one i tak po swojemu
Prawdę mówiąc nie wiem czy faktycznie aż tyle zależy od garnka w którym gotujemy i czy koszt takiego garnka jest adekwatny do korzyści. Nie wiem nie znam się na tym, nie wydam opinii ponieważ nie posiadam takich "cymesów", z prostej "średniokrajowej" przyczyny. Do makaronów, pierogów i gotowania pyz na parze mam jeden niski szeroki emaliowany, dodatkowo 3 litrowy wysoki tez emaliowany oraz standardowy(już chyba? od 8 lat) komplet garów ze stali ko., ze szklanymi pokrywami, w których musiałem powymieniać rączki w pokrywach bo je "szlaczek trafił". Wymieniłem na porcelanowe rączki, do mebli, spisują się dużo lepiej zestaw4 garnki+rondelek+patelnia wszystkie z podwójnym dnem. Do tego dokupiłem mniejszy rondelek, garnek do gotowania mleka (z gwizdkiem) i też nie kipi z niego mleko.
Patelnie cięższe o średnicy od ok 40 cm do małej + 2 naleśnikówki (z cieńczym dnem + grubszym(dużo lepsza(!) no i pod choinkę od Teścia dostałem (upragnioną(!) 28 sr głęboką patelnię prawie wok i udało mi się dokupić pokrywę szklaną...to cały zestaw no i oczywiście jeszcze 3 brytwanny w różnych gabarytach, ... mały rondelek do jaj i pomniejsze garnuszki ...
Zastanawiam się, czy gdybym mial super gary to czy największy nawet zestaw - dostępny w handlu,- zapokoił by potrzeby. Zawsze czegoś brakowałoby.
właśnie byłam teraz na pokazie tych garnków.Powiem Wam ,że rewelacja .Już myślałam że kupię alę pamietałam słowa moich domowników ,że tam się przepłaca.W pół godziny "murzynka " w garnku na blacie kuchenki piekli.,
kurczaka w 40 min też na wierzchu ale co do mleka to akurat nie polecam, bo choć ono nie ucieknie ale na dnie napala się taka warstewka która oczywiście od dna odejdzie , ale mleko zmienia smak.Jeden taki garnek kosztyje 1000.00 -
1200.00zł.Uznałam że to nie dla mnie .,ale namiary mam .Gdyby ktoś chciał
to podam.
Poszukiwania garnków
Obserwuj wątekOdp: Poszukiwania garnków
Odp: Odp: Poszukiwania garnków
lalunia
Odp: Poszukiwania garnków
misia53
I już ze dwa lata kupuję i kupić nie mogę, bo jest ich tyle , że nie wiem którą mam wybrać i odchodzę z niczym. Może ktoś mi poradzi ?
Odp: Odp: Poszukiwania garnków
Nie pisz "trzecie" pisz śmiało: teściowa, teść , miałem ten problem parę lat temu i wymianę patelni co pół roku, a nawet częściej. Rzekomo wszystko robione łopatką drewnianą ... zawsze sucha w szufładzie i bez śladów używania.
misia53
Fajne są ,ale tak jak Kazik mówił cena jest niewspółmierna do korzyści .Oczywiście kogo stać ,to czemu nie?
Ja się zadowolę swoimi i poczekam jak tamte stanieją!
zuzi
Patelnie cięższe o średnicy od ok 40 cm do małej + 2 naleśnikówki (z cieńczym dnem + grubszym(dużo lepsza(!) no i pod choinkę od Teścia dostałem (upragnioną(!) 28 sr głęboką patelnię prawie wok i udało mi się dokupić pokrywę szklaną...to cały zestaw no i oczywiście jeszcze 3 brytwanny w różnych gabarytach, ... mały rondelek do jaj i pomniejsze garnuszki ...
Zastanawiam się, czy gdybym mial super gary to czy największy nawet zestaw - dostępny w handlu,- zapokoił by potrzeby. Zawsze czegoś brakowałoby.
misia53
EUROFIT Trading sp. z o.o.
Ul. Partyzantów 22
43-300 Bielsko-Biala
tel.: +48-33 811 02 32
fax: +48-33 821 81 43
e-mail: info@eurofit-trading.pl
misia53
kurczaka w 40 min też na wierzchu ale co do mleka to akurat nie polecam, bo choć ono nie ucieknie ale na dnie napala się taka warstewka która oczywiście od dna odejdzie , ale mleko zmienia smak.Jeden taki garnek kosztyje 1000.00 -
1200.00zł.Uznałam że to nie dla mnie .,ale namiary mam .Gdyby ktoś chciał
to podam.