Najlepsze ryby są nad morzem,kiedy to prosto złowione trafiają na patelnię,w innym przypadku nigdy nie będą takie świeże i dobre w smaku,szczególnie te mrożone.
Akurat ryb w Lidlu nie kupowałam,więc nie wiem jak z ich świeżością. Nad morzem najszybciej uświadczysz świeżej ryby,ale niestety nie wszyscy tam mieszkają i trzeba pogodzić się z tym,że większość ryb będzie już mrożona i często starszej daty.
Najlepiej jeżeli ryba będzie po prostu świeża,bo pojęcie "dobra" można odbierać na kilka sposobów i każdemu smakuje co innego,pamiętajmy o tym. Akurat w Warszawie jest kilka ciekawych adresów,warto z nich skorzystać.
Moim skromnym zdaniem warto znaleźć jakiś mały sklep rybny w swojej okolicy i "zakolegować" się ze sprzedawcą. Dobry kitu nie wciśnie, a dobrą rybkę poleci. W Warszawie lubię Pana Sandacza, ryby są zawsze świeże i pachną jeziorem, ale są też na pewno mniej medialni solidni sprzedawcy gdzieś tam w Waszej okolicy
Tak, tak też polecam Pana Sandacza jest on w każdą środę pod Fortecą oraz w czwartek i soboty w LeTargu na ul.Królowej Aldony 5 w Warszawie.
Bardzo ciekawe. Nie sądziłam, że można w ten sposób zamawiać
Aczkolwiek ja bym była za znalezieniem małego sklepiku rybnego na Twoim miejscu, bądź odwiedziłabym sklep polecony przez znajomych z mojej miejscowości. Ja muszę najpierw zobaczyć zanim kupię, więc zamawianie np. przez internet u mnie się nie sprawdzi
Ja ostatnio próbowałam zamawiać przez internet od hodowcy z tej stronki http://dobreryby.pl Dostarczają dzień po połowie prosto ze stawu i ryba była faktycznie świeża. Zamawiałam pstrągi ale mają też inne poczytaj sobie.
skąd brać dobre ryby?
Obserwuj wątekOdp: skąd brać dobre ryby?
WinoToskanii_pl
Odp: skąd brać dobre ryby?
bombowa
eKuchnia_com
Tengi
Odp: Odp: Odp: skąd brać dobre ryby?
momo
momo
SuperInterior_pl
Odp: Odp: skąd brać dobre ryby?
Comarchewka
Tak, tak też polecam Pana Sandacza jest on w każdą środę pod Fortecą oraz w czwartek i soboty w LeTargu na ul.Królowej Aldony 5 w Warszawie.
Odp: Odp: skąd brać dobre ryby?
umbr4
Aczkolwiek ja bym była za znalezieniem małego sklepiku rybnego na Twoim miejscu, bądź odwiedziłabym sklep polecony przez znajomych z mojej miejscowości. Ja muszę najpierw zobaczyć zanim kupię, więc zamawianie np. przez internet u mnie się nie sprawdzi
HanaAna