składniki
na ciasto:.
1 szklanka mąki .
1/2 łyżeczki soli .
około 1/3
szklanki chłodnej wody .
farsz:.
250 g świeżego szpinaku
250 g ricotty
1/2cebuli
2 ząbki czosnku
1 łyżka masła ghee
sól
pieprz
1 słoik ulubionego sosu pomidorowego
sposób przygotowania
Pierożki: Mąkę przesiewamy, mieszamy z solą i gorącą wodą, zagniatamy elastyczne ciasto, podsypując mąką, jeśli będzie za bardzo się lepiło. Wygniatamy ok 10 minut i odstawiamy na chwile, przykryte ściereczka, aby odpoczęło.
Farsz: Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek, smazymy chwilę, po czym wrzucamy przepłukany szpinak. Smażymy do momentu aż zwiędnie, przekładamy do miski i dodajemy pokruszoną ricottę, doprawiamy solą i pieprzem.
Ciaso wałkujemy, wycinamy szklanką krążki, na każdy nakładamy łyżeczkę farszu, sklejamy boki i gotujemy ok. 2 minuty od wypłynięcia. Ugotowane pierożki układamy na sosie pomidorowym, wcześniej podgrzanym i posypujemy kiełkami rzodkiewki. Możemy też pierogi z sosem posypać serem i zapiec. Obie wersje super."
dodałam to całe bo trzeba być zalogowanym, żeby przeczytać przepis.
natomiast na stronie gotujmy jest to pod tym linkiem:
składniki
na ciasto:.
1 szklanka mąki .
1/2 łyżeczki soli .
około 1/3
szklanki chłodnej wody .
farsz:.
250 g świeżego szpinaku
250 g ricotty
1/2cebuli
2 ząbki czosnku
1 łyżka masła ghee
sól
pieprz
1 słoik ulubionego sosu pomidorowego
sposób przygotowania
Pierożki: Mąkę przesiewamy, mieszamy z solą i gorącą wodą, zagniatamy elastyczne ciasto, podsypując mąką, jeśli będzie za bardzo się lepiło. Wygniatamy ok 10 minut i odstawiamy na chwile, przykryte ściereczka, aby odpoczęło.
Farsz: Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek, smazymy chwilę, po czym wrzucamy przepłukany szpinak. Smażymy do momentu aż zwiędnie, przekładamy do miski i dodajemy pokruszoną ricottę, doprawiamy solą i pieprzem.
Ciaso wałkujemy, wycinamy szklanką krążki, na każdy nakładamy łyżeczkę farszu, sklejamy boki i gotujemy ok. 2 minuty od wypłynięcia. Ugotowane pierożki układamy na sosie pomidorowym, wcześniej podgrzanym i posypujemy kiełkami rzodkiewki. Możemy też pierogi z sosem posypać serem i zapiec. Obie wersje super."
dodałam to całe bo trzeba być zalogowanym, żeby przeczytać przepis.
natomiast na stronie gotujmy jest to pod tym linkiem:
A ja napisze tylko, ze dziekuje za wskazówki, bo czasami dobrze jest byc uswiadomionym i wiedziec co lub jak mysla inni. Czasami pewne sprawy wydaja sie byc dla mnie malo istotnymi, ale dla innych moga byc bardzo. Czy dla organizatorów konkursu ma to az takie znaczenie, nie wiem. Sama jednak wole miec czyste sumienie i nie byc osadzana o falsz czy granie nie fair. Rzeczywiscie, warto jest sluchac uwag innych i wyciagac z nich wnioski Ale juz milcze i nic nie mówie, bo przeciez nikt idealnym nie jest
Odp: Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu
apropo konkursu kolejne dopasowanie sobie przepisu:
https://gotujmy.pl/kotlety-rybne-z-chinska-nuta,przepisy,85187.html
i
http://www.facebook.com/CoDzisNaObiad#!/photo.php?fbid=170760679640596&set=o.108116189213608&theater
i ani słowa a sosie słodko-kwaśnym
Nie zgadzam się z tym , że jest to dopasowywanie . Na Facebooku przepis nie jest wstawiany na żaden konkurs - jest w profilu Knorra - Co dzis na obiad .W przepisie jest zaznaczone że podawać z sosem .Grzecznośc wymaga by na stronie jednej firmy nie reklamować produktów innej firmy . Nawet jak użyjemy przypraw Prymat , Kamis czy innych to nie piszemy tego na stronie Knorra .Czasem też tak mam , że używam np bulionu Knorra a reszty przypraw Kotanyi . Jak wstawiam przepis na neutralne strony to w nawiasie podaję jakiej firmy przypraw użyłam bo wg mnie ma to znaczenie . Ale na stronie Knorra podaję już tylko bulion Knorra a przy reszcie piszę pieprz , papryka itp bez nazwy producenta. Na stronie Kotanyi wstawiam ten przepis podajac pieprz czy paprykę Kotanyi ale bulion już nie piszę jakiej marki bo to by było nie grzeczne w stosunku do własciciela strony .Nie chodzi o to przecież by nie korzystać ze swoich przepisów w różnych konkursach ( ten sam przepis w konkursie np na dania rybne , z sosem Łowicz , dania na piatek itp ) bo to nasz przepis ale o to by nie zmieniać składnika zależnie od konkursu naginając zasady .
Odp: Odp: Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu
apropo konkursu kolejne dopasowanie sobie przepisu:
https://gotujmy.pl/kotlety-rybne-z-chinska-nuta,przepisy,85187.html
i
http://www.facebook.com/CoDzisNaObiad#!/photo.php?fbid=170760679640596&set=o.108116189213608&theater
i ani słowa a sosie słodko-kwaśnym
Jest napisane "Podawać z ryżem i sosem"? Więc o oco chodzi? Na zdęciu są kotlety z wykorzystaniem sosu chińskiego , który testowałem.
o nic ^^ to super kłaniamy sie nisko i przepraszmy
Odp: Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu
apropo konkursu kolejne dopasowanie sobie przepisu:
https://gotujmy.pl/kotlety-rybne-z-chinska-nuta,przepisy,85187.html
i
http://www.facebook.com/CoDzisNaObiad#!/photo.php?fbid=170760679640596&set=o.108116189213608&theater
i ani słowa a sosie słodko-kwaśnym
Jest napisane "Podawać z ryżem i sosem"? Więc o oco chodzi? Na zdęciu są kotlety z wykorzystaniem sosu chińskiego , który testowałem.
Odp: Odp: Odp: Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu
apropo konkursu kolejne dopasowanie sobie przepisu:
https://gotujmy.pl/kotlety-rybne-z-chinska-nuta,przepisy,85187.html
i
http://www.facebook.com/CoDzisNaObiad#!/photo.php?fbid=170760679640596&set=o.108116189213608&theater
i ani słowa a sosie słodko-kwaśnym
ale czekaj emilka widziałaś wszystkie te przepisy na fb ? to normalnie szok
zobacz bo ja już nie kumam to jakiś mateusz rosadziński niby dodał ,dziwne .
apropo konkursu kolejne dopasowanie sobie przepisu:
https://gotujmy.pl/kotlety-rybne-z-chinska-nuta,przepisy,85187.html
i
http://www.facebook.com/CoDzisNaObiad#!/photo.php?fbid=170760679640596&set=o.108116189213608&theater
i ani słowa a sosie słodko-kwaśnym
ale czekaj emilka widziałaś wszystkie te przepisy na fb ? to normalnie szok
apropo konkursu kolejne dopasowanie sobie przepisu:
https://gotujmy.pl/kotlety-rybne-z-chinska-nuta,przepisy,85187.html
i
http://www.facebook.com/CoDzisNaObiad#!/photo.php?fbid=170760679640596&set=o.108116189213608&theater
Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu
Obserwuj wątekOdp: Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu
evita0007
aj czekoladko wiemy że to nie fair ,ale po co sie doszukiwać ? i tak nikt niczego nie zmieni hihi ^^ ale jazda nie ? hehe
Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu
czekoladka_m
http://www.mniammniam.com/Pierozki_ze_szpinakiem_w_sosie_pomidorowym-11778p.html
"Pierożki ze szpinakiem w sosie pomidorowym
Pierożki ze szpinakiem w sosie pomidorowym
Lekki wiosenne danie, a przy tym zdrowe i nietuczące
Liczba opinii: 1 | Dodane do ulubionych przez: 2 Użytkowników
Ostatnio dodane do ulubionych przez: mawe13, mawin
Autor: aczp
przepis pochodzi ze strony
Dodany: 15.03.2011 10:20
Średnia ocena:
Pierożki ze szpinakiem w sosie pomidorowym
czas: 1 godzina
trudność: średniołatwe
liczba porcji: 10
kalorie: prawie nic
liczba opinii: 1
kategoria: Małe danka
drukuj
przepis wyślij
znajomemu dodaj do ulubionych Twoje ulubione dodaj
opinię
Szukaj produktu:
składniki
na ciasto:.
1 szklanka mąki .
1/2 łyżeczki soli .
około 1/3
szklanki chłodnej wody .
farsz:.
250 g świeżego szpinaku
250 g ricotty
1/2cebuli
2 ząbki czosnku
1 łyżka masła ghee
sól
pieprz
1 słoik ulubionego sosu pomidorowego
sposób przygotowania
Pierożki: Mąkę przesiewamy, mieszamy z solą i gorącą wodą, zagniatamy elastyczne ciasto, podsypując mąką, jeśli będzie za bardzo się lepiło. Wygniatamy ok 10 minut i odstawiamy na chwile, przykryte ściereczka, aby odpoczęło.
Farsz: Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek, smazymy chwilę, po czym wrzucamy przepłukany szpinak. Smażymy do momentu aż zwiędnie, przekładamy do miski i dodajemy pokruszoną ricottę, doprawiamy solą i pieprzem.
Ciaso wałkujemy, wycinamy szklanką krążki, na każdy nakładamy łyżeczkę farszu, sklejamy boki i gotujemy ok. 2 minuty od wypłynięcia. Ugotowane pierożki układamy na sosie pomidorowym, wcześniej podgrzanym i posypujemy kiełkami rzodkiewki. Możemy też pierogi z sosem posypać serem i zapiec. Obie wersje super."
dodałam to całe bo trzeba być zalogowanym, żeby przeczytać przepis.
natomiast na stronie gotujmy jest to pod tym linkiem:
https://gotujmy.pl/serowe-pierozki-z-sosem-slodko-kwasnym,przepisy,84494.html
tu ser, a tam szpinak i masło ghee
Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu
Sarenka
Odp: Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu
Babciagramolka
Nie zgadzam się z tym , że jest to dopasowywanie . Na Facebooku przepis nie jest wstawiany na żaden konkurs - jest w profilu Knorra - Co dzis na obiad .W przepisie jest zaznaczone że podawać z sosem .Grzecznośc wymaga by na stronie jednej firmy nie reklamować produktów innej firmy . Nawet jak użyjemy przypraw Prymat , Kamis czy innych to nie piszemy tego na stronie Knorra .Czasem też tak mam , że używam np bulionu Knorra a reszty przypraw Kotanyi . Jak wstawiam przepis na neutralne strony to w nawiasie podaję jakiej firmy przypraw użyłam bo wg mnie ma to znaczenie . Ale na stronie Knorra podaję już tylko bulion Knorra a przy reszcie piszę pieprz , papryka itp bez nazwy producenta. Na stronie Kotanyi wstawiam ten przepis podajac pieprz czy paprykę Kotanyi ale bulion już nie piszę jakiej marki bo to by było nie grzeczne w stosunku do własciciela strony .Nie chodzi o to przecież by nie korzystać ze swoich przepisów w różnych konkursach ( ten sam przepis w konkursie np na dania rybne , z sosem Łowicz , dania na piatek itp ) bo to nasz przepis ale o to by nie zmieniać składnika zależnie od konkursu naginając zasady .
Odp: Odp: Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu
evita0007
o nic ^^ to super kłaniamy sie nisko i przepraszmy
Odp: Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu
rosik93
Jest napisane "Podawać z ryżem i sosem"? Więc o oco chodzi? Na zdęciu są kotlety z wykorzystaniem sosu chińskiego , który testowałem.
Odp: Odp: Odp: Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu
Pyza
Odp: Odp: Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu
evita0007
zobacz bo ja już nie kumam to jakiś mateusz rosadziński niby dodał ,dziwne .
http://www.facebook.com/CoDzisNaObiad#!/photo.php?fbid=170760679640596&set=o.108116189213608&theater
Odp: Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu
evita0007
ale czekaj emilka widziałaś wszystkie te przepisy na fb ? to normalnie szok
Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu
emilia1969
https://gotujmy.pl/kotlety-rybne-z-chinska-nuta,przepisy,85187.html
i
http://www.facebook.com/CoDzisNaObiad#!/photo.php?fbid=170760679640596&set=o.108116189213608&theater
i ani słowa a sosie słodko-kwaśnym