Ja też do faworków używam mąki pszennej tortowej, a do smażenia olej rzepakowy. Kiedyś smażyłam na smalcu. Zastanawiam się teraz nad dodaniem do ciasta piwa Jestem ciekawa efektu
Do faworków zawsze używam mąki pszennej tortowej. O ile się nie mylę to typ 405. Teraz nie mam tej mąki nie mam jak sprawdzić. Jak ją kupię to podam pewną informacje, ale raczej to 405. Czy ta mąka jest zła?
Może faktycznie to wina ciasta, a w zasadzie tego, że mu nie przyłożyłem za bardzo. Grubość ciasta swoją drogą. Przy następnych faworkach zwrócę na to uwagę. Dzięki za pomoc.
A "biłeś" ciasto odpowiednio długo? Widoczne były maleńkie pęcherzyki powietrza? Powodem może też być zbyt grubo rozwałkowane ciasto. Ciasto powinno być bardzo cieniutko rozwałkowane. Najlepsze jest takie przez które możesz czytać gazetę Jest to trochę męczące, ale warte poświęcenia
Smażyłem wczoraj faworki. Problem w tym, że one nie były kruche i delikatne tylko twarde i sztywne :/ Co zrobiłem źle? Co zrobić, żeby następnym razem wyszły kruche i delikatne?
Twarde faworki
Obserwuj wątekOdp: Odp: Twarde faworki
mocsłodkości
Odp: Twarde faworki
misia5
Odp: Odp: Twarde faworki
skuter5
A jaki olej będzie najlepszy? Ja używam zawsze oleju rzepakowego. Nie pali się on tak szybko temu ten olej uważam za najlepszy. A Ty czego używasz?
Odp: Odp: Odp: Twarde faworki
skuter5
Odp: Odp: Twarde faworki
ankaszym
ankaszym
Jakiej używałeś?
igombot
skuter5