150 g. mix sałaty lub innej, polecam rukolę
Granat
Gruszka
Pomidorki
Oliwki czarne
Garść pestek słonecznika
Ser ricotta
Sosik do sałatki:
Oliwa z oliwek ( ½ szklanki) 5 łyżek musztardy, 3 ząbki czosnku, wyciskam cytrynę i dodaję koło 3 łyżek cukru. Najlepiej jak taki sosik sobie poleży w lodówce w zamkniętym słoiku minimum 12 godzin .
Poszukuję przepisu na jakieś bardzo kolorowe danie. Umówiliśmy się ze znajomymi, że w pierwszy dzień wiosny każdy z nas zrobi jakąś wiosenną potrawę. Tak więc pomyślałam, że przede wszystkim musi być kolorowo. Dzieciakom to pewnie jakieś deserki się zrobi, właśnie kombinuję z przystrajaniem. Ale z dorosłymi już ciężej bo jeszcze nie ma sezonu na truskawki czy szparagi. Myślałam o kurczaku z ananasem i żurawiną ale to nadal mało kolorów. Co polecicie?
zmieniono 1 raz (ostatnio 20 mar 2013 10:07 przez zozolek)
Wiosenne przebudzenie
Obserwuj wątekOdp: Wiosenne przebudzenie
Comarchewka
Odp: Wiosenne przebudzenie
Comarchewka
150 g. mix sałaty lub innej, polecam rukolę
Granat
Gruszka
Pomidorki
Oliwki czarne
Garść pestek słonecznika
Ser ricotta
Sosik do sałatki:
Oliwa z oliwek ( ½ szklanki) 5 łyżek musztardy, 3 ząbki czosnku, wyciskam cytrynę i dodaję koło 3 łyżek cukru. Najlepiej jak taki sosik sobie poleży w lodówce w zamkniętym słoiku minimum 12 godzin .
Wiosenne przebudzenie
Paprica