Lubczyk mam również na działce ale zbyt wysokie łodygi, powyżej 50-60 cm wycinam:mają zdolności do "pójścia w kwiat", no i nie mają tego przyjemnego aromatu, a raczej ostro gorzkawy. Same blaszki suszę w całości i przechowuję w słoju.
Bazylię oprócz tej na działce, mam w donicy na balkonie. Wszystkie zioła z własnych sadzonek, oprócz majeranku, którego niełatwo jest wychodowac własne sadzonki.
To ubiegłoroczna bazylia:czerwona, zwykła i cytrynowa:
no od południowej to tak bo lubią sie wygrzewać w słoneczku za mocno kwaśnej to nie lubią więc z tym torfem ostrożnie Nasionka można dostać w każdym sklepie ogrodniczym a sadzonki ja kupuję na giełdach lub wystawach
A tak wracając do hodowania ziółek, to chyba najlepiej zabrać się za to na wiosnę, prawda? I powiedzcie czy to prawda, że najlepiej rosną od południowej strony w ziemi torfowej?
No i jeszcze jedno pytanko, gdzie można dostać nasiona czy też cebulki
ja tam nie wiem jak ten lubczyk mialby miec takie dzialanie, przeciez to jest magi... chyba ze przez zoladek do serca....
moj mi ciagle mowi ze jakbym tak dobrze nie gotowala to nie wie czy bylibysmy razem... lobuz.
własne zioła
Obserwuj wątekOdp: własne zioła
Bazylię oprócz tej na działce, mam w donicy na balkonie. Wszystkie zioła z własnych sadzonek, oprócz majeranku, którego niełatwo jest wychodowac własne sadzonki.
To ubiegłoroczna bazylia:czerwona, zwykła i cytrynowa:
Odp: własne zioła
stokrotka24
astra
Ann
chcę zacząć w tym roku i nie wiem na co postawić.
cremebrule
mediana
Ann
No i jeszcze jedno pytanko, gdzie można dostać nasiona czy też cebulki
cremebrule
mediana
cremebrule
moj mi ciagle mowi ze jakbym tak dobrze nie gotowala to nie wie czy bylibysmy razem... lobuz.