O tak, tutaj gdzie mieszkam, ta burkiew jest bardzo popularna. Jej niewatpliwa zaleta jest z pewnoscia przystepna cena. Przyznam, ze kiedy zerknelam na przepis z tym warzywem w roli glownej, zastanawialam sie, co to moze wlasciwie byc. Ale ta foteczka rozwiazala moje watpliwosci i juz wiem... A przepis dodaje do ulubionych, z pewnoscia wykorzystam, bardzo ciekawi mnie smak tej zupki, bo jak dotad, to warzywo wykorzystywalam jedynie do surówek
Dziękuję msewka .
Teraz mogę Wam pokazać brukiew.
A i jeszcze jedna informacja - mój zięć który jest Anglikiem powiedział mi ,że Anglicy mówią na brukiew ,, Słodka Szwedka " - czemu nie mam pojęcia .Ale jak dla mnie jest wspaniała i jako zupa i puree z ziemniakami i jako jarzynka i pieczona .Postaram się wstawić kilka przepisów z brukwią - może gdzieś na nią traficie.
zmieniono 2 razy (ostatnio 21 sie 2009 20:42 przez Babciagramolka)
Zupa z żółtej brukwi : - komentarze
Obserwuj wątekOdp: Zupa z żółtej brukwi : - komentarze
Sarenka
Odp: Zupa z żółtej brukwi : - komentarze
Babciagramolka
Teraz mogę Wam pokazać brukiew.
A i jeszcze jedna informacja - mój zięć który jest Anglikiem powiedział mi ,że Anglicy mówią na brukiew ,, Słodka Szwedka " - czemu nie mam pojęcia .Ale jak dla mnie jest wspaniała i jako zupa i puree z ziemniakami i jako jarzynka i pieczona .Postaram się wstawić kilka przepisów z brukwią - może gdzieś na nią traficie.
Zupa z żółtej brukwi : - komentarze
Babcia Halinka
Cały przepis: Zupa z żółtej brukwi :