anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Francuskie koperty z serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo szybkie i idealne w smaku ciastka francuskie z serem są bardzo kruche i łatwe w przygotowaniu.

Francuskie koperty z serem

Składniki:

Francuskie koperty z serem

 

  • 1 op ciasta francuskiego
  • 300 g sera białego
  • 2 żółtka
  • 3 łyżeczki cukru
  • 1 cukru waniliowego
  • Cukier puder

Sposób przygotowania:

Francuskie koperty z serem
Ciasto rozłożyć na stole pokroić na kwadraty. Ser zmielić dwukrotnie i wymieszać z cukrem i cukrem waniliowym oraz z żółtkami. Na każdy kawałek ciasta nałożyć porcję sera i dokładnie złożyć koperty i skleić boki aby nadzienie nie wypłynęło że środka. Piec w piekarniku w temp. 200 stopni około 15 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Tagi:

sery ciasto ser