dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Francuskie koperty ze szpinakiem i fetą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 300
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Pieczone małe kopertki z ciasta francuskiego z farszem ze szpinaku, pomidorków koktajlowych i serem fetą.

Francuskie koperty ze szpinakiem i fetą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Francuskie koperty ze szpinakiem i fetą

 

Sposób przygotowania:

Francuskie koperty ze szpinakiem i fetą
Czosnek siekamy i przesmażamy wraz ze szpinakiem na niewielkiej ilości rozgrzanej oliwy. Studzimy. Dodajemy przekrojone na pół pomidorki i pokrojony w kostkę ser. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i delikatnie mieszamy. Ciasto francuskie dzielimy na kwadraty. Na środku umieszczamy farsz i zawijamy rogi do góry. Wierzch ciasta smarujemy rozbełtanym jajkiem. Pieczemy w 180 stopniach na złoty kolor około 20 - 25 minut. Smacznego! 
Francuskie koperty ze szpinakiem i fetą
Szpiank przesmażamy na rozgrzanej oliwię.
Francuskie koperty ze szpinakiem i fetą
Szpinak mieszamy z pomidorkami, serem i doprawiamy do smaku.
Francuskie koperty ze szpinakiem i fetą
Na cieście układamy farsz i zlepiamy rogi.