Sposób przygotowania:
Francuskie rollsy z szynką serranoETAP 1:

Sery ścieramy na tarce, cebulkę drobno siekamy
ETAP 2:

Sos czosnkowy mieszamy z ketchupem oraz odrobiną ziół włoskich.
Ciasto francuskie dobrze schłodzone rozwijamy na płat.
Smarujemy powstałym sosem zostawiając po 1,5 cm od krawędzi brzegów ciasta, ułożyć na cieście cieniutkie plasterki szynki,
ETAP 3:

posypać na wierzchu serami i dymką -trochę odłozyć dymki do posypania po upieczeniu.
ETAP 4:

ciasto zawinąć w rulon, pokroić na około 2 cm plastry, ułożyć na blasze wyłożonej papierem, włożyć do nagrzanego do 190*c piekarnika piec około 15-20 minut-do lekkiego zrumienienia.
Po upieczeniu podawać ciepłe, choć rewelacyjnie smakują też na zimno posypane resztą cebuli.
Smacznego!