Sposób przygotowania:
Francuskie muffinki z farszem
Ciasto francuskie rozwinąć i wyciąć z niego ok. 12 dużych kół.
Formę na muffinki natłuścić i do każdego otworu włożyć po 1 okręgu. Lekko docisnąć.
Pomidora i mielonkę pokroić w kostkę, cebulę poszatkować, ser żółty (15 dag) zetrzeć na tarce o grubszych oczkach.
Wszystko włożyć do miski, przyprawić pieprzem i kucharkiem. Na koniec wbić jajko. Dokładnie wymieszać i przekładać przygotowany farsz do foremek.
10 dag sera żółtego zetrzeć na tarce i posypać po farszu. Formę umieścić w piekarniku i piec ok. 20-25 minut w 180 st.
Po tym czasie wyjąć i spożywać ciepłe. Można podawać z keczupem.
Formę na muffinki natłuścić i do każdego otworu włożyć po 1 okręgu. Lekko docisnąć.
Pomidora i mielonkę pokroić w kostkę, cebulę poszatkować, ser żółty (15 dag) zetrzeć na tarce o grubszych oczkach.
Wszystko włożyć do miski, przyprawić pieprzem i kucharkiem. Na koniec wbić jajko. Dokładnie wymieszać i przekładać przygotowany farsz do foremek.
10 dag sera żółtego zetrzeć na tarce i posypać po farszu. Formę umieścić w piekarniku i piec ok. 20-25 minut w 180 st.
Po tym czasie wyjąć i spożywać ciepłe. Można podawać z keczupem.