Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Francuskie serduszka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 15
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Nadchodzą Walentynki możemy przygotować coś szybkiego a zarazem pysznego. Wystarczy dziesięć minut, dwa składniki i czekoladowe serduszka są gotowe a Francja kojarzy nam się z miłością, dlatego wykorzystałam do tego ciasto francuskie.

Francuskie serduszka

Składniki:

Francuskie serduszka

 

  • 2 opakowania ciasta francuskiego
  • 5 łyżeczek Nutelli

Sposób przygotowania:

Francuskie serduszka

I

Francuskie serduszka
Przygotowanie ciasta francuskiego do zrobienia czekoladowych serduszek

1. Ciasto francuskie rozkładam, smaruję cienko Nutellą i przykrywam drugim ciastem francuskim

II

Francuskie serduszka
Kroimy ciasto w pionowe paski i zwijamy w spirale.

2. Ciasto kroję w pionowe pięciocentymetrowe paski, zwijam kilka razy w spirale.

III

Francuskie serduszka
układanie serduszek czekoladowych na blaszce do pieczenia i pieczenie.

3. Następnie układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia , układając kształt serca.
4. Piekę w rozgrzanym piekarniku 10 minut w 180°C.

IV

5. Gotowe.
6. Smacznego.