Sposób przygotowania:
Wegańskie batony orzechowo-kokosowe w czekoladziePrzygotowanie ciasta:
Składniki na ciasto wrzucić do miski, ręcznie zagnieść, aż powstanie jednolita i gładka masa.
Pieczenie ciasta:
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, rozwałkować na niej ciasto na kwadrat. Zapiekać go przez 12 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu od razu wyjąć z piekanika.
Smarowanie:
Lekko ostudzone ciasto nasmarować masłem orzechowym, włożyć do lodówki.
Przygotowanie polewy:
Olej kokosowy przełożyć do garnka i roztopić na bardzo wolnym ogniu. Dodać syrop klonowy i kakao, wymieszać, aż składniki się połączą. Polewę równomiernie rozprowadzić po cieście i odłożyć do lodówki aż całkiem zastygnie. Ciasto pokroić na mniejsze batony i podawać. Życzę smacznego!
biedroneczki