Sposób przygotowania:
Sernik na zimno
4 do 6 serków waniliowych (mozliwa wersja z jogurtami greckimi). 2 łyżki zelatyny (lub agar agar) rozpuścić w gorącej wodzie, ostudzić, formę obsypać kruszonymi biszkoptami, mozna też wyłożyć nimi spód formy. Połączyć serki z żelatyną (można serki doprawić wanilią lub tartą skórką z eco cytryny). Cukier dodać małymi porcjami do smaku. Ja dodaję troszkę wanilii, sok z cytryny i skórkę cytrynową. Wymieszać do.rozpuszczenia cukru i połączenia składników.
Wyłożyć serek do formy i wstawić do lodówki na ok 1-2 godziny (do zastygnięcia). Ułożyć owoce. Ja zawsze zalewam owoce galaretką (uwaga! Lubi się wylać z formy bokami więc wykladam na sernik galaretkę na wpół zastygniętą uzyskując piękną, nierówną powierzchnię.)
Opcjonalnie owoce można posypać tartą czekoladą.
Smacznego!
Wyłożyć serek do formy i wstawić do lodówki na ok 1-2 godziny (do zastygnięcia). Ułożyć owoce. Ja zawsze zalewam owoce galaretką (uwaga! Lubi się wylać z formy bokami więc wykladam na sernik galaretkę na wpół zastygniętą uzyskując piękną, nierówną powierzchnię.)
Opcjonalnie owoce można posypać tartą czekoladą.
Smacznego!
biedroneczki