-AGULINA-

-AGULINA-

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 190]

Talarki z ciasta francuskiego z makiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 25
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kolejna moja propozycja z ciasta francuskiego to talarki. Szybka, smaczna przekąska do piwa i nie tylko :)

Talarki z ciasta francuskiego z makiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Talarki z ciasta francuskiego z makiem

 

  • 150 g ciasta francuskiego
  • żółtko jajka
  • sól gruboziarnista do posypania
  • mak do posypania

Sposób przygotowania:

Talarki z ciasta francuskiego z makiem
Ciasto francuskie rozwinąć. Kieliszkiem bądź mniejszymi foremkami do ciasteczek ( wedle uznania i tego co mamy pod ręką ) powycinać tyle kółeczek ile się uda.

Każde kółeczko posmarować roztrzepanym żółtkiem. Następnie każde z osobna posypać solą gruboziarnistą. Na końcu posypać kółeczka makiem.

Piec w temperaturze 200 stopni przez 12 minut. 
Talarki z ciasta francuskiego z makiem
Ciasto francuskie rozwinąć i powycinać tyle kółeczek ile się uda.
Talarki z ciasta francuskiego z makiem
Każde kółeczko posmarować roztrzepanym żółtkiem.
Talarki z ciasta francuskiego z makiem
Następnie każde kółeczko posypać solą gruboziarnistą.
Talarki z ciasta francuskiego z makiem
Na końcu kółeczka posypać makiem. Piec przez 12 minut w temperaturze 200 stopni.