Sposób przygotowania:
Deser galaretkowy z bitą śmietaną
1. Każdą galaretkę rozpuszczamy osobno w półtorej szklanki gorącej wody i studzimy. Zimne odstawiamy do stężenia do lodówki. Po tym czasie kroimy w małą kosteczkę.
2. Dobrze schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy na puszystość, dodajemy cukier puder do smaku i ponownie ubijamy. Przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką. Jak nie mamy rękawa to deser możemy nałożyć łyżką.
3. Czekoladę ścieramy na tarce o dużych oczkach.
4. Do szklanek lub pucharków nakładamy pokrojone w kostki galaretki, rodzynki, dekorujemy bitą śmietaną i posypką cukrową. Deser podajemy od razu lub schłodzony z lodówki. Smacznego życzę.
Moje rady:
Używamy ulubionych smaków galaretek.
Z tej receptury wychodzi 4 porcje.
2. Dobrze schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy na puszystość, dodajemy cukier puder do smaku i ponownie ubijamy. Przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką. Jak nie mamy rękawa to deser możemy nałożyć łyżką.
3. Czekoladę ścieramy na tarce o dużych oczkach.
4. Do szklanek lub pucharków nakładamy pokrojone w kostki galaretki, rodzynki, dekorujemy bitą śmietaną i posypką cukrową. Deser podajemy od razu lub schłodzony z lodówki. Smacznego życzę.
Moje rady:
Używamy ulubionych smaków galaretek.
Z tej receptury wychodzi 4 porcje.
robaczek
Babeczka35
Zgadzam się z Tobą :)