Renata9

Renata9

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 325]

Francuskie serduszka Renaty

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szybkie do zrobienia i smaczne ciasteczka z ciasta francuskiego. Tym razem upieczone z dodatkiem świeżych jabłek i suszonej żurawiny. Polecam dla gości przy kawce i herbatce.

Francuskie serduszka Renaty

Składniki:

Francuskie serduszka Renaty

 

Sposób przygotowania:

Francuskie serduszka Renaty

1.

Francuskie serduszka Renaty
Wylepienie foremek silikonowych ciastem

Przygotowałam małe foremki silikonowe w kształcie serduszek, które wylepiłam gotowym ciastem francuskim.

2.

Francuskie serduszka Renaty
Przygotowanie farszu jabłkowo - cynamonowo - żurawinowego

Do osobnego naczynia starłam jabłka na dużych oczkach, następnie wymieszałam je z dodatkiem cukru, cynamonu oraz żurawiny.

3.

Francuskie serduszka Renaty
Napełnienie farszem każdej foremki silikonowej

Kiedy farsz puścił sok, lekko go odcisnęłam, a następnie wypełniłam nim foremki silikonowe.

4.

Francuskie serduszka Renaty
Położenie pasków z ciasta francuskiego na serduszka i posypanie sezamem

Z pozostałego ciasta francuskiego wycięłam radełkiem paseczki, którymi udekorowałam każde ciasteczko.

Wierzch posypałam czarnym sezamem.

5.

Francuskie serduszka Renaty
Włożenie ciasteczek do piekarnika

Wcześniej nagrzałam piekarnik do 200 stopni C i kiedy osiągnął swoją temperaturę to włożyłam ciasteczka na około 15 - 20 minut.

6.

Francuskie serduszka Renaty

Smacznego !

Tagi:

owoce ciastka