Sposób przygotowania:
Francuskie trójkąty z gruszkami i krówkami
Ciasto francuskie podzielić na 8 równych kwadratów. Gruszki obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę.
Na każdy kwadrat nałożyć gruszki oraz pokruszoną lub drobno pokrojoną krówkę. Każdy z kwadratów złożyć w poprzek aby powstał trójkąt. Brzegi skleić za pomocą widelca.
Trójkąty posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać cukrem brązowym. Piec około 20-25 minut w temperaturze 180 stopni.
Na każdy kwadrat nałożyć gruszki oraz pokruszoną lub drobno pokrojoną krówkę. Każdy z kwadratów złożyć w poprzek aby powstał trójkąt. Brzegi skleić za pomocą widelca.
Trójkąty posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać cukrem brązowym. Piec około 20-25 minut w temperaturze 180 stopni.