-AGULINA-

-AGULINA-

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 190]

Francuskie trójkąty z gruszkami i krówkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Połączenie gruszek i krówek w ciastkach francuskich okazało się trafnym wyborem. Były tak dobre, że nawet nie zdążyły wystygnąć :)

Francuskie trójkąty z gruszkami i krówkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Francuskie trójkąty z gruszkami i krówkami

 

  • 1 ciasto francuskie
  • 2 gruszki
  • kilka krówek o smaku waniliowym
  • 2 łyżki cukru brązowego
  • 1 jajko

Sposób przygotowania:

Francuskie trójkąty z gruszkami i krówkami
Ciasto francuskie podzielić na 8 równych kwadratów. Gruszki obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę.

Na każdy kwadrat nałożyć gruszki oraz pokruszoną lub drobno pokrojoną krówkę. Każdy z kwadratów złożyć w poprzek aby powstał trójkąt. Brzegi skleić za pomocą widelca.

Trójkąty posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać cukrem brązowym. Piec około 20-25 minut w temperaturze 180 stopni. 
Francuskie trójkąty z gruszkami i krówkami
Ciasto francuskie pokroić na 8 równych kwadratów.Na każdy nałożyć pokrojoną w kostkę gruszkę.
Francuskie trójkąty z gruszkami i krówkami
Krówki pokroić w drobną kostkę lub pokruszyć.Nałożyć na kwadraciki.
Francuskie trójkąty z gruszkami i krówkami
Każdy kwadrat złożyć w poprzek aby powstał trójkąt.Brzegi skleić za pomocą widelca.
Francuskie trójkąty z gruszkami i krówkami
Trójkąty posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać cukrem brązowym.Piec 25 minut w temperaturze 180 stopni.

Tagi:

ciastka owoce