Sposób przygotowania:
Francuskie z morelką
1. Przygotowałam ciasto francuskie w rulonie, które rozwinęłam i pocięłam radełkiem na prostokąty.
2. Całe jajko roztrzepałam widelcem w filiżance, a następnie pędzelkiem posmarowałam każdy prostokąt ciasta.
3. Każdy posmarowany kawałek ciasta posypałam cukrem brązowym ( zwykły też może być ).
4. Morele z puszki odsączyłam na sitku z nadmiaru soku. Po połówce moreli położyłam na prostokąt ciasta.
5. Wcześniej nagrzałam piekarnik do 200 stopni C.
Przełożyłam ciasteczka na blachę z piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia. Piekłam ciasteczka około 15 minut.
Smacznego !
2. Całe jajko roztrzepałam widelcem w filiżance, a następnie pędzelkiem posmarowałam każdy prostokąt ciasta.
3. Każdy posmarowany kawałek ciasta posypałam cukrem brązowym ( zwykły też może być ).
4. Morele z puszki odsączyłam na sitku z nadmiaru soku. Po połówce moreli położyłam na prostokąt ciasta.
5. Wcześniej nagrzałam piekarnik do 200 stopni C.
Przełożyłam ciasteczka na blachę z piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia. Piekłam ciasteczka około 15 minut.
Smacznego !