Sposób przygotowania:
Ciastka francuskie z malinamiArkusz ciasta francuskiego pokroić na 12 prostokątów. Maliny opłukać. Odstawić aż obciekną. Nastawić piekarnik na 220*C. Prostokąty ponacinać tworząc z obu stron paski, zostawiając ok centymetra w środku - tam będą maliny. Maliny układać na pozostawionej nie naciętej części prostokąta. Paski przekładać na przemian raz z lewej, raz z prawej strony, tworząc plecionkę. układamy ciastka na papierze do pieczeni,smarujemy rozbełtanym jajkiem. Pieczemy około15 minut. gotowe obsypujemy cukrem pudrem. * Nie dodawałam do malin cukru, gdyż lubię ich kwaskowaty posmak. Jeśli wolicie na słodko, dodajcie do malin łyżkę cukru.
Polecamy też pyszny deser jogurtowo-malinowy. Prawdziwa petarda smaku! >>>
edytaha
Agiatis
Dziękuję:)