mariel78

mariel78

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Francuskie z wkładką Mariel

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kolejny smaczny pomysł jak upchać coś dobrego we francuskim cieście

Francuskie z wkładką Mariel Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Francuskie z wkładką Mariel

 

  • 2 szt. ciasto francuskie,
  • 1/2 kg mięso z łopatki bez kości,
  • przyprawy,
  • 1 szt. jajko
  • 2 łyżki oliwy

Sposób przygotowania:

Francuskie z wkładką Mariel
Mięsko dokładnie myjemy , wycinamy ewentualne chrząstki i mielimy w maszynce do mięsa.Pa patelni rozgrzewamy oliwę dorzucamy mieso przyprawiam na ostro i smażymy.Gotowe zostawiamy do wystudzenia Ciasto francuskie rozwijamy delikatnie na stolnicy , radełkiem lub nożem dzielimy na kwadraty.Na każdy kwadrat nakładamy po łyżce farszu zwijamy w trójkąt , sklejamy boki widelcem i przekuwamy nim pieróg.Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni , na brytfannę wyłożoną papierem dopieczenia układamy pierożki francuskie.Jajko roztrzepujemy przy pomocy silikonowego pędzelka i smarujemy nim ciastka .Pieczemy około 15 minut
Francuskie z wkładką Mariel
Na patelni smażymy zmielone mięso doprawione na ostro
Francuskie z wkładką Mariel
ciasto francuskie kroimy na równe kwadraty
Francuskie z wkładką Mariel
na środek każdego kwadracika nakładamy farsz
Francuskie z wkładką Mariel
pierożki układamy na brytfannie i smarujemy roztrzepanym jajkiem