Sposób przygotowania:
Schab parzony, w galarecie
Składniki podane na marynatę umieszczamy w garnku i gotujemy.Odstawiamy do wystygnięcia.
Schab wkładamy do niezbyt dużego naczynia i zalewamy zimną marynatą. Przykrywamy i odstawiamy na ok 3 dni najlepiej do lodówki. Mięso w marynacie obracamy kilka razy.
Po wyjęciu z marynaty schab wkładamy do gorącej wody (prawie wrzątek). Na małym gazie parzymy ok 1,5 godz. Mięso studzimy i już można kroić w plastry.
Żelatynę rozprowadzamy w gorącym bulionie i odstawiamy do lekkiego stężenia. Na półmisek na którym przygotujemy danie wykładamy groszek i układamy na nim 4-5 plastrów schabu.
Całość zalewamy tężejącym bulionem, odstawiamy do stężenia. Można dowolnie udekorować.
Schab wkładamy do niezbyt dużego naczynia i zalewamy zimną marynatą. Przykrywamy i odstawiamy na ok 3 dni najlepiej do lodówki. Mięso w marynacie obracamy kilka razy.
Po wyjęciu z marynaty schab wkładamy do gorącej wody (prawie wrzątek). Na małym gazie parzymy ok 1,5 godz. Mięso studzimy i już można kroić w plastry.
Żelatynę rozprowadzamy w gorącym bulionie i odstawiamy do lekkiego stężenia. Na półmisek na którym przygotujemy danie wykładamy groszek i układamy na nim 4-5 plastrów schabu.
Całość zalewamy tężejącym bulionem, odstawiamy do stężenia. Można dowolnie udekorować.