Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Frankfurterki w wędzonce:

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Takie małe danie na kolację . Proste , szybkie, smaczne.

Frankfurterki w wędzonce:

Składniki:

Frankfurterki w wędzonce:

 

  • 8 kiełbasek Frankfurterek ( lub podobnych )
  • 4 pasterki wędzonki( długie, wąskie )
  • 4 plasterki sera do zapiekanek
  • 4 paseczki czerwonej papryki marynowanej
  • 2 łyżeczki ostrej musztardy
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego

 

Sposób przygotowania:

Frankfurterki w wędzonce:
Obsmażyć na rumiano na oliwie kiełbaski. Zdjąć z patelni. Paski wędzonkę posmarować musztardą . Położyć na każdym paseczek marynowanej papryki , na to ser . Na ser położyć podsmażone 2 kiełbaski. Zwinąć w rulonik i spiąć wykałaczka . Ruloniki podsmażyć na patelni , tak by wędzonka się podsmażyła , a ser lekko roztopił. Podawać na ciepło.

Tagi:

sery ser