kasperki2

kasperki2

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 255]

Frytki domowe z piekarnika

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

dużo taniej i smaczniej zrobić frytki w domu

Frytki domowe z piekarnika Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Frytki domowe z piekarnika

 

  • kilogram ziemniaków
  • 2 łyżka oleju
  • 1 łyżka majeranku

Sposób przygotowania:

Frytki domowe z piekarnika
Ziemniaki obierz, umyj. Następnie pokrój w plasterki i piórka. W ten sposób uzyskasz frytki. Możesz pokroić nożem w ząbki lub zwykłym. Nastaw piekarnik na 200*C i go podgrzej. Na formę dodaj olej i majeranek. Wrzuć ziemniaki - frytki i wymieszaj. Piecz w piekarniku do osiągnięcia złotego koloru, od czasu do czasu przemieszając pieczone frytki. Po wyjęciu osól. Podaj razem z np. sosem czosnkowym lub keczupem. Smacznego
Frytki domowe z piekarnika
Etap 1 - ziemniaki obierz, umyj i osusz ( nie wkładaj do wody )
Frytki domowe z piekarnika
Etap 2 - ziemniaki pokrój najpierw na krążki a następnie na piórka
Frytki domowe z piekarnika
Etap 3 - wstaw do nagrzanego piekarnika 200*C i piecz aż zrobią się koloru złotego

Tagi:

frytki