paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

Galaretka malinowa z białym dodatkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

pyszny deser dzięki nawet w grudniu będzie lato

Galaretka malinowa z białym dodatkiem

Składniki:

Galaretka malinowa z białym dodatkiem

 

Sposób przygotowania:

Galaretka malinowa z białym dodatkiem
Maliny dokładnie płuczemy pozbawiamy je szypułek. Galaretkę zalewamy350 ml wrzącej wody i dokładnie mieszamy, odstawiamy aby przestygła. Następnie dodajmy do niej maliny i całość wlewamy do formy wyłożonej folią spożywcza. Galaretka wędruje na 2 godziny do lodówki. W tym czasie zabieramy się za biały dodatek. Czekoladę rozdrabiamy, następnie rozpuszczamy ją w kąpieli wodnej. Żelatynę zalewamy 3 łyżkami wrzącej wody i dokładnie mieszamy. Śmietanę ubijamy na sztywno. Śmietanę, żelatynę i płynną czekoladę delikatnie łączymy ze sobą. Gdy galaretka z lodówki zastygnie wylewamy na nią śmietanę z dodatkami i ponownie wkładamy do lodówki na około godzinę.

Tagi:

czekolada