Sposób przygotowania:
Galaretka rabarbarowa Eli
Umyty,obrany z włókien rabarbar pokroić na kawałki,zalać wodą (około 2.5 litra),dodać cukier,goździki i gotować aż rabarbarar się rozgotuje.Z ugotowanego rabarbaru wyłowić goździki.Do gorącego rabarbaru dodać żelatynę,mieszać aż się rozpuści i przestudzić.Z umytych truskawek usunąć szypółki.Truskawki pokroić na cząstki,włożyć do pucharków (częsć zostawić do dekoracji) i zalać galaretką rabarbarową.Pucharki przykryć folią i wstawić do lodówki,żeby galaretka stężała.Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem i śmietan-fixem.Śmietanę nakładać do szprycki do kremów.Ozdobić galaretkę ubitą śmietaną i cząstkami truskawek.Smacznego!
Dorota0309
Lady Marmolada