jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Galaretka śmietankowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

galaretka śmietankowa, wyśmienity deser dla małych i dużych

Galaretka śmietankowa

Składniki:

Galaretka śmietankowa

 

  • 2 szklanki śmietany
  • 6 łyżeczek cukru
  • 2 płaskie łyżeczki żelatyny
  • 3 łyżki przegotowanej zimnej wody
  • cukier waniliowy
  • konfitura z wiśni- kilka łyżek

Sposób przygotowania:

Galaretka śmietankowa
Żelatynę zalać 3 łyżkami przegotowanej zimnej wody, a gdy napęcznieje podgrzać do rozpuszczenia.
Mocno schłodzoną śmietanę ubić na pianę, dodać cukier, cukier waniliowy i jeszcze ubić.
Rozłożyć ubitą śmietanę do pucharków.
Zastudzić, a przed podaniem udekorować konfiturą z wiśni.