luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Galaretka truskawkowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Pyszny deserek z mrożonych truskawek

Galaretka truskawkowa Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Galaretka truskawkowa

 

  • truskawki rozmrożone 900 ml
  • 4 łyżki cukru
  • 1 op żelatyny na 1 litr
  • bita śmietanka
  • czekolada

 

 

Sposób przygotowania:

Galaretka truskawkowa
Truskawki rozmrożone zmiksować z cukrem, żelatynę rozpuścić w 0,5 szkl gorącej wody, dodać do truskawek, wylać do naczynia i dobrze schłodzić. Kroić na kwadraty i podawać z bitą śmietanką i czekoladą.
Galaretka truskawkowa
Etap 1
Galaretka truskawkowa
Etap 2

Tagi:

czekolada