Sposób przygotowania:
Galaretka w krainie śniegu .
Galaretki przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu i wstawiamy w foremkach do lodówki , by stężały .
Wyciągamy po ok.45minutach (możliwy dłuższy czas zależy od galaretki). Tak przygotowaną galaretkę wyciągamy z pojemniczka i kładziemy na płaskim talerzu . Teraz zabieramy się do ubijania śmietany ( jeżeli mamy tą w proszku) . Postępujemy wg przepisu na paczuszce . Po ubiciu dekorujemy cały talerz śmietaną tak , by powstał efekt białej pierzynki . Na sam koniec posypujemy wiórkami czekoladowymi oraz ozdabiamy cukierkami .
(do galaretki możemy dodać owoce - zależy to od predyspozycji smakowych naszych milusińskich)
Smacznego; )
Wyciągamy po ok.45minutach (możliwy dłuższy czas zależy od galaretki). Tak przygotowaną galaretkę wyciągamy z pojemniczka i kładziemy na płaskim talerzu . Teraz zabieramy się do ubijania śmietany ( jeżeli mamy tą w proszku) . Postępujemy wg przepisu na paczuszce . Po ubiciu dekorujemy cały talerz śmietaną tak , by powstał efekt białej pierzynki . Na sam koniec posypujemy wiórkami czekoladowymi oraz ozdabiamy cukierkami .
(do galaretki możemy dodać owoce - zależy to od predyspozycji smakowych naszych milusińskich)
Smacznego; )