Sposób przygotowania:
Galaretka winogronowa
1. Zelatyne zalac niewielka iloscia zimnej wody i odstawic,aby napeczniala. Jagody winogron pokroic na polowki usunac pestki
2.wino podgrzac z sokiem jablkowym i sokiem z cytryny,rozpuscic w nim cukier i zelatyne.Na spod salaterek deserowych wlac po odrobinie galaretki odstawic, aby stezala.Do kazdej salaterki wlozyc po porcji winogron, zalac galaretka, odstawic na okolo 3 godz do lodowki.
3.Sos waniliowy przygotowac na mleku wedlug przepisu podanego na opakowaniu.Podawac do galaretki
2.wino podgrzac z sokiem jablkowym i sokiem z cytryny,rozpuscic w nim cukier i zelatyne.Na spod salaterek deserowych wlac po odrobinie galaretki odstawic, aby stezala.Do kazdej salaterki wlozyc po porcji winogron, zalac galaretka, odstawic na okolo 3 godz do lodowki.
3.Sos waniliowy przygotowac na mleku wedlug przepisu podanego na opakowaniu.Podawac do galaretki