zmudek

zmudek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 249]

Galaretka winogronowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

dobra galaretka winogronowa

Galaretka winogronowa

Składniki:

Galaretka winogronowa

 

  • 4 lyzeczki zelatyny
  • po 25 dag jasnych i ciemnych winogron
  • 1/2 szklanki bialego wina
  • 1 i 1/2 szklanki soku jablkowego
  • 6lyzek cukru
  • 2 lyzki soku z cytryny
  • sos waniliowy w proszku

 

Sposób przygotowania:

Galaretka winogronowa
1. Zelatyne zalac niewielka iloscia zimnej wody i odstawic,aby napeczniala. Jagody winogron pokroic na polowki usunac pestki

2.wino podgrzac z sokiem jablkowym i sokiem z cytryny,rozpuscic w nim cukier i zelatyne.Na spod salaterek deserowych wlac po odrobinie galaretki odstawic, aby stezala.Do kazdej salaterki wlozyc po porcji winogron, zalac galaretka, odstawic na okolo 3 godz do lodowki.

3.Sos waniliowy przygotowac na mleku wedlug przepisu podanego na opakowaniu.Podawac do galaretki

Tagi:

sosy winogrona