aqua65

aqua65

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 331]

galaretka z malin

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

moja najlepsza galaretka sporządzona z malin

galaretka z malin

Składniki:

galaretka z malin

 

  • 50 dag malin
  • 50 dag czerwonych porzeczek
  • 50 dag bardzo miałkiego cukru kryształu

Sposób przygotowania:

galaretka z malin
przebrane, opłukane maliny odsączamy na sicie, sypiemy do makutry, dodajemy 2 łyżki cukru, odstawiamy w chłodne miejsce. opłukane, pozbawione ogonków porzeczki miażdżymy i wyciskamy sok. do malin dodajemy sok, dosypujemy pozostały cukier i ucieramy. aż cukier całkowicie się rozetrze. galaretka napełniamy małe słoiki, odpowiednio konserwujemy i ustawiamy w chłodnym, suchym miejscu.