Galaretka z mieskiem drobiowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

http://www.doradcasmaku.pl/profil/351/zoha1234567890-bakowska.html

Galaretka z mieskiem drobiowym

Składniki:

Galaretka z mieskiem drobiowym

 

  • 60 dag mięsa drobiowego,
  • 1 marchewka,
  • 1ietruszka,
  • kawałek selera,
  • 1 cebula,
  • 3 lyzki żelatyny Prymat,
  • do smaku sól, pieprz,
  • 1 cytryna

 

Sposób przygotowania:

Galaretka z mieskiem drobiowym
Warzywa zalać 2 l wody, zagotować. Dodać mięso, ziarna pieprzu i opieczona cebule. Gotować do miękkości .Warzywa i mięso wyjąć, ostudzić, mięso pokroić. Żelatynę namoczyć, dodać do wywaru. Podgrzewać aż się rozpuści, ostudzić. Wywar przecedzić, dodać sok z cytryny, doprawić. Miesko nałożyć do miseczek i zalać wywarem .

Tagi:

mięso