Camilla0804

Camilla0804

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 301]

Galaretka z motylkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Galaretka przygotowana z ugotowanego kompotu z truskawek, usztywniona żelatyną spożywczą i ozdobiona śmietaną i motylkami.

Galaretka z motylkami

Składniki:

Galaretka z motylkami

 

Sposób przygotowania:

Galaretka z motylkami
Truskawki oczyścić z szypułek, opłukać, wrzucić do garnka, zalać wodą i zagotować, następnie dodać cukier i gotować 15 minut na małym ogniu.

Żelatynę rozpuścić w odrobinie gorącej wody. Kompot przecedzić i rozpuścić w nim żelatynę i dokładnie wymieszać.

Galaretkę rozlać do szklanek i odstawić do zastygnięcia. Gdy zastygnie udekorować śmietaną i motylkami.