Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

galaretka z porzeczek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

świetny deser... w sam raz dla dzieci:)

galaretka z porzeczek

Składniki:

galaretka z porzeczek

 

  • 30 dag galaretek
  • 6 łyżek cukru
  • 2 dag żelatyny
  • 1/2 szkl śmietanki
  • 1 łyżka cukru pudru

Sposób przygotowania:

galaretka z porzeczek
Namoczyć żelatynę. Owoce umyć, osączyć na sitku. Przetrzeć je lub zmiksować. Dwie szklani wody ugotować i dodać cukru. Następnie dać uprzednio namoczona żelatynę. Wszystko przestudzić i wymieszać w papką owocową. Przełożyć do salaterek i włożyć do lodówki na 30 minut. Podawać z bitą śmietana i posypywać cukrem pudrem.