Sposób przygotowania:
Galaretkowe pucharki
Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. Galaretkę rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody i odstawiamy do ostygnięcia. Makaron odcedzamy i odstawiamy do przestudzenia.
Truskawki myjemy i odcinamy szypułki a następnie kroimy je w plasterki. Zimny makaron przekładamy po równo do pucharków i zalewamy po równo przestudzoną galaretką. Wstawiamy deserki do lodówki.
Po 30 minutach wyjmujemy je i na zastygniętej galaretce układamy pokrojone truskawki. Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno i układamy ją na truskawkach.
Dekorujemy posypką.
Deser przechowujemy w lodówce.
Truskawki myjemy i odcinamy szypułki a następnie kroimy je w plasterki. Zimny makaron przekładamy po równo do pucharków i zalewamy po równo przestudzoną galaretką. Wstawiamy deserki do lodówki.
Po 30 minutach wyjmujemy je i na zastygniętej galaretce układamy pokrojone truskawki. Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno i układamy ją na truskawkach.
Dekorujemy posypką.
Deser przechowujemy w lodówce.