Sposób przygotowania:
Deser z truskawkami w galaretce
Jedną galaretkę truskawkową rozpuścić w 400 ml gorącej wody. Wystudzić.
Truskawki umyć i usunąć szypułki. Wyłożyć na dnie pucharka i zalać zimną galaretką. Włożyć do lodówki do zastygnięcia galaretki.
Drugą galaretkę truskawkową rozpuścić w 200 ml gorącej wody. Wystudzić. Kiedy galaretka z truskawkami zastygnie przygotować piankę.
Dobrze schłodzoną śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Dodać 1 łyżkę cukru pudru. Na końcu wymieszać z zimną galaretką truskawkową rozpuszczoną w 200 ml wody. Natychmiast wyłożyć do pucharków na zastygniętą galaretkę.
Włożyć do lodówki na około 3 godziny.
Po tym czasie udekorować wedle uznania.
Truskawki umyć i usunąć szypułki. Wyłożyć na dnie pucharka i zalać zimną galaretką. Włożyć do lodówki do zastygnięcia galaretki.
Drugą galaretkę truskawkową rozpuścić w 200 ml gorącej wody. Wystudzić. Kiedy galaretka z truskawkami zastygnie przygotować piankę.
Dobrze schłodzoną śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Dodać 1 łyżkę cukru pudru. Na końcu wymieszać z zimną galaretką truskawkową rozpuszczoną w 200 ml wody. Natychmiast wyłożyć do pucharków na zastygniętą galaretkę.
Włożyć do lodówki na około 3 godziny.
Po tym czasie udekorować wedle uznania.