Sposób przygotowania:
Czekoladowe miseczki z musem truskawkowymi
Miseczki czekoladowe;
Czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
Następnie foremki leciutko wysmarować masłem,
Foremki smarujemy pędzelkiem zamoczonym wcześniej w rozpuszczonej czekoladzie, wkładamy do lodówki do stwardnienia czekolady.
Gdy czekolada stwardnieje ponownie robimy to samo i znowu wkładamy do lodówki.
Po zastygnięciu delikatnie ściągamy miseczki czekoladowe z foremek.
Żółtka ubijamy z cukrem, dodajemy serek, miksując nie za długo aby nam sie składniki połączyły.
Truskawki obieramy ze szypułek ,myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem kroimy na kawałki i miksujemy blenderem.
Do truskawek dodajemy część serka delikatnie miksując.
Rozpuszczoną żelatynę łączymy z musem truskawkowym.
Mus wkładamy do lodówki do stężenia.
Do miseczek czekoladowych nakładamy serka Mascarpone, musu truskawkowego, dekorujemy serkiem mascarpone i ozdabiamy kwiatuszkami cukrowymi i truskawkami oraz listkami mięty.
Czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
Następnie foremki leciutko wysmarować masłem,
Foremki smarujemy pędzelkiem zamoczonym wcześniej w rozpuszczonej czekoladzie, wkładamy do lodówki do stwardnienia czekolady.
Gdy czekolada stwardnieje ponownie robimy to samo i znowu wkładamy do lodówki.
Po zastygnięciu delikatnie ściągamy miseczki czekoladowe z foremek.
Żółtka ubijamy z cukrem, dodajemy serek, miksując nie za długo aby nam sie składniki połączyły.
Truskawki obieramy ze szypułek ,myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem kroimy na kawałki i miksujemy blenderem.
Do truskawek dodajemy część serka delikatnie miksując.
Rozpuszczoną żelatynę łączymy z musem truskawkowym.
Mus wkładamy do lodówki do stężenia.
Do miseczek czekoladowych nakładamy serka Mascarpone, musu truskawkowego, dekorujemy serkiem mascarpone i ozdabiamy kwiatuszkami cukrowymi i truskawkami oraz listkami mięty.
gusia1000