Sposób przygotowania:
Galaretowiec ze śmietanką
Galaretki rozpuścić, każdą w osobnym naczyniu. 3 galaretki (ja zrobiłam niebieską, cytrynową i owoce leśne) w płaskich naczyniach. Jedną w trochę węższym. Te z płaskich naczyń odstawić do zimnego miejsca. Tę 4 (w moim przypadku zieloną) dać do rondelka z wrzątkiem. Następnie zagotować mleko, we wrzątku rozpuścić żelatynę w proszku. Odłożyć na chwilę, aż lekko stężeje. Stężone galaretki pokroić w kostkę. Śmietanę ubić, dodać cukier puder. Dalej ubijać, dodać mleko i wymieszać wszystko dokładnie. Wrzucić galaretki w kostkach, wymieszać łyżką. Przelać masę do tortownicy. Dać na ok. 1 godzinę do lodówki. Po tym czasie wyjąć i zalać ostatnią galaretką. Włożyć na ok. 3 godziny do lodówki.