Sposób przygotowania:
Gęsty koktajl jogurtowy z awokado
1. Awokado myjemy i osuszamy, przekrawamy na pół, usuwamy pestkę, a miąższ wydrążamy łyżką, przekładamy do wysokiej miski i skrapiamy sokiem z cytryny żeby nie ściemniał.
2. Do awokado przekładamy pozostałe składniki i za pomocą blendera ręcznego miksujemy kilka chwil na gładki mus.
3. Tak przygotowany koktajl przekładamy do szklanek i podajemy. Smacznego.
Rady: Z przepisu wychodzi 4 porcje. Jeżeli awokado jest bardzo twarde należy zawinąć je w papier do pieczenia i schować na kilka dnie w ciemne miejsce, ja wkładam do szafki gdzie przechowuję mąkę i cukier. W ten sposób awokado szybciej nam dojrzeje.
2. Do awokado przekładamy pozostałe składniki i za pomocą blendera ręcznego miksujemy kilka chwil na gładki mus.
3. Tak przygotowany koktajl przekładamy do szklanek i podajemy. Smacznego.
Rady: Z przepisu wychodzi 4 porcje. Jeżeli awokado jest bardzo twarde należy zawinąć je w papier do pieczenia i schować na kilka dnie w ciemne miejsce, ja wkładam do szafki gdzie przechowuję mąkę i cukier. W ten sposób awokado szybciej nam dojrzeje.