Ania321

Ania321

Złoty Ekspert
[Przepisów: 704]

Kisiel arbuzowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo lubię taki domowy kisiel z dodatkiem świeżych owoców. Ostatnio po raz pierwszy zrobiłam z arbuza i okazał się bardzo smaczny :)

Kisiel arbuzowy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kisiel arbuzowy

 

Sposób przygotowania:

Kisiel arbuzowy
Miąższ arbuza oczyszczamy z pestek i miksujemy do uzyskania gładkiego musu (powinno być 1,5 szklanki).

Dodajemy miód i 1/4 szklanki wody, dokładnie mieszamy, a następnie zagotowujemy.

Dodajemy mąkę ziemniaczaną dokładnie rozprowadzoną w pozostałej 1/4 szklanki zimnej wody.

Gotujemy kisiel przez 2 minuty, rozlewamy do pucharków i dekorujemy listkami bazylii. 


Kisiel arbuzowy
Miąższ arbuza oczyszczamy z pestek i miksujemy do uzyskania gładkiego musu (powinno być 1,5 szklanki).
Kisiel arbuzowy
Dodajemy miód i 1/4 szklanki wody, dokładnie mieszamy, a następnie zagotowujemy.
Kisiel arbuzowy
Dodajemy mąkę ziemniaczaną dokładnie rozprowadzoną w pozostałej 1/4 szklanki zimnej wody.

Tagi:

deser owoce