Sposób przygotowania:
Gniazdko z makaronu ryżowego z wkładką.
Makaron ryżowy(wstążki) sparzyć wrzątkiem,aż zmięknie i przel-
ać w durszlaku zimną wodą.Pieczarki obsmażyć i doprawić,a potem dodać pokrojoną w paseczki paprykę,pędy bambusa oraz
kiełki i przesmażyć,aż puszczą soki,potem trochę poddusić pod przykrywką i dodać trochę sosu sojowego,ale niezbyt dużo,no i
chińskie"5 smaków".Przemieszać znowu i gotowe odstawić z pal-
-nika.Makaron ryżowy ułożyć w gniazdko duże i napełnić obsmaż-
-onymi grzybami z warzywami.Podawać na obiad lub kolację z
białym winem.
ać w durszlaku zimną wodą.Pieczarki obsmażyć i doprawić,a potem dodać pokrojoną w paseczki paprykę,pędy bambusa oraz
kiełki i przesmażyć,aż puszczą soki,potem trochę poddusić pod przykrywką i dodać trochę sosu sojowego,ale niezbyt dużo,no i
chińskie"5 smaków".Przemieszać znowu i gotowe odstawić z pal-
-nika.Makaron ryżowy ułożyć w gniazdko duże i napełnić obsmaż-
-onymi grzybami z warzywami.Podawać na obiad lub kolację z
białym winem.