Sposób przygotowania:
Gofry
Odzielamy białka od żółtek i białka, razem ze szczyptą soli
ubijamy na sztywną pianę.
W drugiej misce
ubijamy mikserem żółtka z cukrem waniliowym, lewamy mleko, olej i przesianą
mąkę z proszkiem i dokładnie mieszamy mikserem. Na koniec należy dodać pianę z białek i wymieszać
ciasto łyżką, wpuszczając podczas mieszania dużo powietrza.
Gofry smażymy w rozgrzanej gofrownicy zgodnie z instrukcją
urządzenia.
Im większą moc ma gofrownica w im wyższej temperaturze smażymy gory, tym są bardziej chrupiące.
ubijamy na sztywną pianę.
W drugiej misce
ubijamy mikserem żółtka z cukrem waniliowym, lewamy mleko, olej i przesianą
mąkę z proszkiem i dokładnie mieszamy mikserem. Na koniec należy dodać pianę z białek i wymieszać
ciasto łyżką, wpuszczając podczas mieszania dużo powietrza.
Gofry smażymy w rozgrzanej gofrownicy zgodnie z instrukcją
urządzenia.
Im większą moc ma gofrownica w im wyższej temperaturze smażymy gory, tym są bardziej chrupiące.