Koper

Koper

Złoty Ekspert
[Przepisów: 677]

Gofry

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne gofry pachnące wanilią

Gofry Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Gofry

 

  • 3 jajka
  • 3 łyżki cukru waniliowego z prawdziwą wanilią
  • szczypta soli
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/3 szklanki oleju
  • 1 i 1/2 szklanki mleka
  • 2 szklanki mąki

Sposób przygotowania:

Gofry
Odzielamy białka od żółtek i białka, razem ze szczyptą soli
ubijamy na sztywną pianę.

W drugiej misce
ubijamy mikserem żółtka z cukrem waniliowym, lewamy mleko, olej i przesianą
mąkę z proszkiem i dokładnie mieszamy mikserem. Na koniec należy dodać pianę z białek i wymieszać
ciasto łyżką, wpuszczając podczas mieszania dużo powietrza.


Gofry smażymy w rozgrzanej gofrownicy zgodnie z instrukcją
urządzenia.

Im większą moc ma gofrownica w im wyższej temperaturze smażymy gory, tym są bardziej chrupiące.
Gofry
Ciasto powinno mieć mniej więcej taką konsystencję
Gofry
Smażymy zgodnie z instrukcja dołączoną do urządzenia
Gofry
Piękne, przypieczone gofry są bardzo ciekawym deserem